Passover

Passover is one of the most widely observed Jewish holidays (Yom Tov),
and is commemorated by many affiliated and nonaffiliated Jews alike as a time
to contemplate the endurance of the Jewish people throughout history.

okej.. Igår var det passover som firades här i huset. Det är alltså en judisk-tradition vad jag förstått (hade ingen aning om att min värdfamilj var judar, men dom är tydligen inte troende utan firar bara hötiderna) iallafall.. Så det dukades upp med långbord för ungefär 20-30 personer. Var jätte trevligt men även jätte annorlunda skulle nog jag säga.. Satt vid bordet medans en gubbe satt och pratade i en timma om någonting med hötiden (förstod knappt ingenting, bara att dom firar denna dag för att hälsa våren välkomen.. typ) Sen skickade man runt massa grejer man skulle äta, vissa grejer var det äckligaste jg någonsin ätit, trodde helt seriöst jag skulle spy, inget jag bara säger utan trodde verkligen det! Sen åt vi iallfall, och det var gott! Vi åt Kalkon igen och massa annat gott.. Var riktigt trevligt och träffa hela släkten, vänner, osv.. Men en riktigt speciell kväll verkligen :)

Somnade inte förns typ 1 eller något igår, så ingen var ju speciellt pigg när man skulle upp kl 6 i morse.. Men jag överlevde och kom upp tills slut! nu har jag vartpå ikea, betalat bötern, samt tvättat all tvätt. skönt.
Dags o hämta kiddsen från skolan nu :)


såhär såg det typ ut det man skickade runt, och åt lite av varje.. äckligt skulle jag säga. haha

Mamma

tänkte bara säga att jag lever, såg ditt mejl nu!
Men måste sova så svarar imorgon om vi inte ses på skype då :) ÄLSKAR DIG!


SIXFLAGS

Dagen har vart helt freaking awesome! Vädret var med oss hela dagen 30g +sol.. Har åkt karuseller som jag aldrig i hela mitt liv trodde jag skulle åka :) hur kul som helst. Tror dock att Pilly & Sofia uppskattade det mer, då jag inte klarar av att åka riktigt allt, men åkte iaf nästan alla dom extrema :D Var på nöjesfältet i säkert 7h eller något :) Och nu är jag hemma och skulle kunna somna på måmangen, och det ska jag också.. För imorgon börjar en ny arbetsvecka och den kommer att gå super fort så mycket som jag har att se fram emot. tack för idag tjejer, ni är grymma!

- Hi girls what language do you speak?
- Ehm, swedish..
-Oh, what kind of weather do you have in swedish?
hahahah








'






venicebeach

Venicebeach kan nog vara något av de mest speciella men coolaste stället jag någonsin varit på. Så mycket annorlunda människor, djur och grejer har jag aldrig stött på, iaf inte på en och samma plats, folk rökte på överallt, det spelades högmusik på hela gatorna, det var så jävla skön stämning, haha. Och det var sjukt mycket folk över över över allt också. Älskar iden att man får gå in till en doktor och köpa marijuana, räker med att säga att du har ont i lilltån, ont i armen, vad som heslt.. Så är det ett "medicinsktsjäl" att doktorn ger ut marijuana, haha. Så sjukt påhitt alltså.
Vi åkte iaf dit vid 10 tiden imorse, solen sken som aldrig för och det var upp mot 30 grader ute, hur varmt som helst med andra ord. Gps:en tog oss dit, haha. den tar mig överallt nu för tiden. Vi hade det verkligen sjukt kul idag, den får 10/10 toasters! haha. Solat, shoppat, ätit.. aa vilken perfekt dag helt enkelt. Är grymt avundsjuk på Malin som har forever21 XXL där hon bor, den butiken är inte liten kan jag lova!

Helgen har vart grym än sålänge.. Och imorgon är det sixflags som gäller med Sofia & Pernilla, säger som Pilly.. Liseberg, grönalund.. släng er i väggen! jag ska till ett av världens största nöjesfält :D

varning för en bildbomb.



'





































Glendale

Nu är jag hemma från Glendale, åkte igår eftermiddag, och det tog 1 och enhalv timma trots allt. sjukt mycket trafik.. Efter lite felkörningen sisådär 1000 ggr kom jag fram :) Vi åkte till Amerikana något jätte mysigt ställe med världens mysigaste parkt, massa märkes dyra butiker, det fanns världens finaste fontän och massa musik som spelades över hela placet med högtalare.. Vi shoppade lite, åt på världens godadaste restaurang, super mysigt verkligen :)











If you fall for me I'm not easy to please

Sådär ja, nu är det vackra vädret tillbaka, och det gillas :) Har suttit ute i trädgårn (den väldigt lilla trädgården) och solat i någon timma samt ätit min lunch, det steker kan jag lova. Nu har jag precis duschat och väntar på att barnen ska sluta skolan. Har även mejlat mamma en lång lista med grejer dom ska få ta med sig hit, känns toppen!

Ikväll till Glendale ikväll till Malin och hälsar på :) ska bli sjukt kul, om jag nu hittar det! Står på Googlemaps att det ska ta cirka 42 min.. men med kö upp till 2h så räknar nog med kö.. eftersom att det är fredags eftermiddag! Men det ska nog gå bra, bara gps:en är på min sida den här gången. Ska försöka planera nått kul o göra ikväll och imorgon, jag är dyng sugen på utgång, kan säga att det rå suger att inte vara 21! Men på mitt nästa legg ska jag fan vara de, haha.


Hermosabeach!

Sverige är underskattat

Idag när jag vaknade, eller vaknade.. hoppade upp ur sängen, försov mig.. för fösta gången i typ hela mitt liv! Hade stängt av väckarklockan i sömnen. HELT SJUKT! (så nu vet jag vad du menar alle) Men jag hann fixa barnen och deras lunch iaf, så tur var ju de :) Kände att jag saknade Sverige lite extra mycket idag så ställde in gps:en på IKEA och tog mig en liten roadtrip helt själv dit, så nu har jag kört på freewayen frivilligt, och det är fan kul :)

Passade på att snappa upp lite svenska grejer inne på ikea,fanns ju alla slagssylter, knäckebröd, bullar, kakor, choklad, osv.. som var svenskt men hade gärna uppskattat om det fanns lite saltlakrits, men jag var nöjd ändå :) Passade på att äta svenska köttbullar när jag ändå var igång också :D Sen tog jag såklart en tripp till target, där finns allt! Upptäckte även då att alla amerikaner är väldigt fascinerad av mitt lypsyl, det vanliga stora gröna från militären, haha. Alla undrar vad det är och asgarvar åt hur stort det är, men jag älskar det! Så köp med massa sånna hit när ni kommer familjen!

Nu ska jag njuta av mina svenska bullar och se lite på film :) bra torsdag än sålänge!






Hej överlycklig tjej

Okej nu kan jag vara lugn och sluta ha ångest, kameran är återfunnen, tacka gud för det.. men kan verkligen inte förstå mig på vart den var! Jag letade i hela bilen, över under säten, emellan, överallt. hela rummet, grävde till och med i sopporna ifall den skulle ramlat ner där (?)
Min värdmamma frågar: Har du kollat i hela bilen?
Jag: Jaa överallt
VM: Till och med emellan sätena, under, bakom, osv?
Jag: Jaa, jag lovar.. överallt, totalförsvunnen
VM: Jag går ut o letar igenom bilen ändå..

jag tänker bara okej gör det, men sjukt onödigt för du kommer ändå aldrig att hitta den, har ju för tusan letat där i typ en halv timma själv..

Men vips, tror ni inte hon kommer in med kameran i handen? helt sjukt. Den måste vart osynlig när jag letade..
Nu är det bara 2 dagar kvar till helg, snacka om att längta! Vart sjukt sugen på att hänga med Silvia o gänget ut ikväll, men när Pilly inte skulle med och att ha i baktanke att man ska upp havl 7 imorgon, så lockade inte det lika myckt längre. Men nästa gång är jag på, oavsett vad :) Men iaf, helg snart.. Den är fullproppad! Ska kanske till Malin på fredag, till Santa barbara på lördag och till  Six Flags Magic Mountain på söndag och åka världens grymmaste karuseller.



så efter helgen kan ni förvänta er bilder :D med min kamera




Fotografier

jävla helvetes skit, min kamera är borta.. helt jävla borta.. så inga bilder här framöver. :( åhhh

Cause I'm just a teenage dirtbag baby

Precis vart ute en sväng med hundarna, tror att dom mår lika bra av det som jag gör :) jag är nämligen den enda som går ut med dom, vilket innebär inte så ofta.. haha.

Väntar på att en kalkon i ugnen ska bli klar.. den här vart där inne i över 3 timmar. Om jag inte minns fel så har jag ätit kalkon en gång tidigare hos Amelias farmor, och det smakade smaskens (om det nu var det) annars kanske jag ätit kalkon hos min egen farmor någon gång, har jag det farmor? Förövrigt så saknar jag dig massa (speciellt din goda mat) och så tycker jag så himla synd om dig just nu. Världens bästa farmor har jag! ♥

Såg även att Putte fyller år idag, vet inte om du läser det här men Grattis isåfall! Du börjar väl komma över 50 sträcket snart va? gamla gubbe, haha. Tycker om dig också iaf, och saknar min störda släkt. Hur bra är ni inte liksom? Säg åt min Pappa att inte tappa kontakten med er nu, för jag skulle upskatta om vi alltid har samma kontakt och störda relation till varandra livet ut. :)

Nehepp, hur ska man avrunda detta inlägg då? MED lite sol och härlig LA bilder kanske :)






när man ser bilder på LA känns det faktiskt rätt otroligt att man faktiskt bor här,
vilken stad liksom :) Hade inte kunnat hamnat i en bättre del av USA :)
Kanske San Fransico, Las Vegas, osv..
Men dit ska jag snart vilket som så där behöver jag inte bo , hehe.


One day in Redondobeach

Sådär då var man äntligen hemma.. Tog bara 3 timma att fixa det där jäkla social security number.. Alltså kö i 3 timmar, när det väl var min tur tog det bara en kvart, haha.. Satt där och trodde jag skulle somna, men jag överlevde det. Är desvärre sjukt trött nu.. Märkte även vilken lättnad det är att ha en gps :D har just nu bara lånat en av Tobias, men ska införskaffa mig en egen har jag tänkt. (Just det ja Pilly, nu hittar jag till Del Amo också, perfekt.) :) så dit ska jag åka och shoppa någon dag, när plånboken tillåter vill säga, den här veckan får jag fokusera på annat, för min plånbok just nu existerar inte ens 1 dollar.. Och min värdmamma som vill ta mig till frisören imorgon, haha pinsamsits. Men jag klurar nog ut något..

Lönene som kommer på fredag måste ju gå till den där jäkla bötern! och till någon rolig aktivitet som vi ska göra i helgen :) Blir inte mycket sparandes här inte.. Men hädan efter ska 60dollar läggas undan i veckan till NY och sen till slutet av månaden. Ska bli så kul att komma till johanna då vi ska börja planera vart vi ska resa runt den sista månaden, toppen!

Nu håller jag på med tvätt, ska jag erkänna en sak.. jag gillar att tvätta! hur härligt är det inte med doften av nytvättat? PLUS att jag får timmar till o sitta vid datorn medans tvätten står o rullar, haha.. men när man har typ 6 högar kanske det inte är lika roligt föresten. då går ju hela dagen åt att tvätta!

Jag är iaf glad nu, :) bra va..vart lite depp där ett tag, men nu börjar det släppa. Kan tänka mig att det bara kan bli bättre & bättre ju mer hemlängtan tyner bort.

Nu ska jag vika ihop den sista tvätten sen hämta kiddsen på skolan.. Funderade på om jag skulle börja skriva i bloggen på engelska.. men kom på att det är synd om mamma, farmor och alla andra som ska läsa den och kanske inte fattar allt ;) haha. men vem vet, kanske bli dubbelt upp snart istället.


vädret har inte vart riktigt på topp hela veckan.. men på lördag ska det bli strålande sol och 30 grader.. :) me like.

One month in the states

Den 22:e Mars redan idag, alltså har jag befunnit mig i staterna i en månad du.. Tänk den 22:e mars år 2011 när jag ska åka hem, och kan säga att jag befunnit mig i staterna i över ett år, sjukt.
Vet inte om jag ska säga att tiden hittils har gått snabbt eller lånsamt, disskuterade det där med Pilly häromdagen och det är en konstig känsla och går inte ens att beskriva. Klart en månad gått fort.. men samtidigt sjukt sakta. Jag räknar nästan ner lite tills jag ska hem och då går det sakta, haha.

Men en sålänge har jag klarat mig, och det känns bra. Känns som jag har en del att se fram emot nu också, då kanske tiden går lite snabbare.. Om exakt en vecka åker Magnus hit, om 3 veckor befinner sig min familj här och 3 veckor efter det åker jag till NY och firar min födelsedags med Jojjo.

Känns verkligen som att man fått reda på vart man har vissa vänner mer nu också, vissa hör såklart av sig mer än andra. Men somsagt, nu vet jag vart ni står. Och er som jag saknar som mest, ni vet också vilka ni är.

Älskar Californien, älskar LA.. Men fytusan så 1000 ggr bättre det skulle vara om alla man älskade också befann sighär. Det är en sak jag liksom kommit på, att oavsett vart man än i världens befinner sig så kommer man aldrig att vara 100% nöjd, men nya utmaningar är allt bra att ha med sig i bagaget.

Nu ska jag göra läxor med barnen, sen ska jag se svenska hollywoodfruar. :) Det underhåller jag mig med.


.,.,

dags att kliva upp ur sängen kanske, hade faktiskt velat ligga här hela dagen. Men känner att magen kurrar och hundarna behöver komma ut också för den delen.

Idag ska jag verkligen bara ta det så himla lungt, sitter vid den här dumburken hela dagen eller kanse växla lite mellan tv:n.. Nu vill jag att min familj ska vara här. saknar er.


I keep doing my own thing



Nu ska jag börja fixa mig,
sen tar jag min bil o cruisar till Pilly,
sen ska vi ut o käka restaurang någonstans,
sen mysa hela kvällen lång :)

was it a party in the usa?

haha, aa festen igår var väl inte riiktigt som vi hade tänkt, haha. Men det fanns några trevliga prickar och nu har jag iaf kört beer-pong(?) för första gången haha. PLUS att jag hann bli lite lullig på mina få drinkar jag drack :), att ta sig hem från festen var desvärre inte lika lätt! Det tog ungefär 10 min för oss att åka till festen, men det tog över 1 timma att komma därifrån, kan lova er att gps:en lurade oss ett x antalt ggr. Och jag satt och höll i den medans Pilly körde, jag var jätte kissnödig och glömde bort att säga när vi skulle svänga, haha. Men nu har jag sett ikea iaf.

Idag kom ju lönen, tjohohej! om jag ändå hade någon kvar.. Var och shoppade lite granna :) insåg att jag var tvungen att tanka och åka och tvätta bilen också sådär försvann pengar.

Ikväll är jag själv hemma, ska sova själv hemma också för familjen ska iväg! Skönt skulle jag nog säga :) en hel dag/kväll/natt/morgon för mig själv, inte helt fel.

Ska nog gå på bio med Pilly ikväll för hon jobbar till sent och börjar tidigt imorgon, så det blir mys :) var nog allt för mig.. hej!












tror nog Pilly har de flesta bilderna från igår. jag hade visst nästan inga .:P

It's a party in the USA

Efter en heldag med barnen då dom varit lediga från skolan idag, är jag så glad över att komma ut nu :) har vart o käkat för min lön jag fick idag, håller nu på att göra iordning mig för fest med Pilly i Torrance. Se vad den har att erbjuda med, men kul att träffa lite ntt folk iaf.

Imorgon antar jag att jag är ledig (?) ingen aning men man kan ju alltid hoppas :) kanske åka o shoppa dårå, var ju ändå ett tag sen nu, så behöver fylla ut garderoben.

Nej, nu får Pilly allt ta o komma, börjar bli rastlös :) hihi


inviger min nya tröja från NY idag med :)

I'm alive

Var lite för blåsigt för mig att ligga på stranden idag, tog istället en liten roadtrip med min bil :) har ingen aning om vart jag åkte, men vart borta i 2 timmar iaf, haha. Glömde bort att fota och ens kolla vart jag var under tiden, var mer tvungen att hålla koll på hur jag skulle ta mig hem igen.. (visste inte ens vart jag var på väg) ..

Blev såå glad idag när jag fick reda på att jag får 100% ledigt för att åka till Johanna (NY) i maj, så imorgon ska jag boka biljetter dit på dirren! :)

Smsade lite med svenska Tobias idag med, haha. Han ska kirra fest imorgon. blir nog kul! Jag & Pilly (hon vet inte om något än, men nu kanske hon vet...? haha) plust ett helt lag med killar. haha


Ps, jag börjar bli riktigt brun nu :) nu ska duscha, sen åka iväg o äta.. puss

I belive I belive

Jag har alltid sagt att jag borde ha ett jobb som inkluderar sovmorgon, men så har fallet hittils inte vart, och kommer nog inte att bli heller. men man vänjer sig ju faktiskt, somnar fock vid 9-10 om kvällarna, haha.

Hade ju en Jordbävning här för några dagar sen.. jag måste dock sovit som en stock för jag märkte inget, men Pilly hade vaknat av att huset skakade :) haha, hade också velat vakna.,

"A 4.4 magnitude earthquake rocked Los Angeles, California today. "All is calm in the city of Los Angeles," said Los Angeles Fire Department Capt. Steve Ruda.

As of now there are no reports of damage, injuries, or power outages. 30 minutes later a stretch of road buckled in the downtown Downey area. The 10 foot stretch of concreate was said to have been caused by normal wear and tear and was probably not a result of the earthquake in Los Angeles, California today.

"It was a shake, but not bad. Our inmates slept through it and we had a few calls, but not as many as you would think," Pico Rivera sheriff's station Sgt. Jacqueline Sanchez said.

Thankfully no one seems to be injured and the earthquake did no signifigant damage. But residents of course are on guard after the devasting earthquakes recently in Haiti and Chile."

Nu ska jag ta mitt pickopack och åka ner till stranden :) var på stranden igår med barnen, "jobbade med andra ord" hade då linne på mig och sprang runt i några timmar, kan säga att jag hade världens bränna från linnet när jag kom hem och illröda axlar, kanske dags att börja smörja in sig trots allt!



förövrigt längtar jag hem som fan nu. Saknar Pappa, Mamma, lillebror, Mange och alla mina underbara vänner. Hur fan ska man klara ett år ifrån alla er, det har jag inte riktigt förstått än.

new york

Gick precis in på Johannas blogg http://jelisabeth.blogg.se/ , den är läsvärd, världens grymmaste tjej som bor i NY!

Hon hade iallafall lagt upp den här bilden:

så söt, haha. Jag fyller ju 20 den 5:e maj & Johanna fyller 20 den 6:e maj, då ska jag ta en tripp till henne i NY så ska vi fira våra födelsedagar tillsammans där, det kommer bli grymt! 20+20= en 40:års fest! haha. Vi har planerat allt in i minsta detalj, så nu ska jag bara spara pengar, och boka flygbiljetter :)

can you meet me halfway

Det är Tisdag morgon, och jag är for ovanlighetens-skull inte trött :) kanske för att jag somnade 9.15pm igår? haha.

Idag skiner solen som vanligt.. börjar ni där hemam tröttna på den rubriken eller? Kan isåfall sluta skriva den, för solen skiner alltid här när jag vaknar. Har precis vart ute med hundarna och hunnit äta frukost, ska vänta på att den där nedrans tvätten kan bli klar så jag hinner ner till stranden innan barnen ska hämtas :)

Såg att Silvia lagt upp några av bilderna från Malibu, så bjuder på några av dom :) när jag har alla åker dom upp i en mapp på fb :)









skin skin som den sol du e

Nu har har alltså gått in på min 4:e vecka i staterna.. Går det fort eller sakta? Har liksom inte förstått de, känns som jag vart här i ett halvår redan men samtidigt som jag bara vart här i några dagar.

Vet inte om det hänt något speciellt, saknar dock shoppingen alot! På fredag ska nästa hela lönen gå till bara shopping, har ju haft tusen andra utgifter redan, "lagning", gymkort.. BÖTER! ja ni hörde rätt, igår när jag o Pilly låg på hermosabeach och solade fanns det bara 1timmas parkeringar, men vi chansade på att farbror polis inte var ute en söndag och kollade bilarna.. men dom hade visst inget bättre för sig.. 45dollar. men det var inte såå farligt :)
När vi låg och solade igår disskuterade vi tusen gånger:
- solen tar nog inte så mycket..
- Nae, det blåser ju också, åhh vi kommer inte ens bli bruna.
nejnej, jag var vääldigt röd igår kväll, dock lagt sig idag. haha. Vi åt även på pandaexpressigår, typ wok/thai/kina mat? haha, tog med en doggybag hem, så ska äta resterna ute i trädgårn snart :) Vart på gymmet nu på morgonen med, duktig jag känner mig! Hittade mitt älskade diadem i ett skåp där som jg glömde förra veckan, lyllo mig att det fanns kvar.

Den hät veckan slutar barnen skolan tidigare.. 1.20pm för att vara exakt, och dom är lediga på fredag! tjuhu.. ska ägna hela veckan åt stranden de få timmarpå förmiddagarna som jag kan få :) Solen är här för att stanna. Fasen så varmt det börjar bli. kan inte fatta att det bara kommer bli varmare och varmare nu..

Räknar förövrigt ner till min älskade familj kommer nu, 29 dagar kvar. har aldrig längtat mer.







lite bilder från Malibu, Sivlia har alla.. så när hon skickat dom får ni se mer :)

Born in the US A

Jag är såååå trött :) MEN, får ta en kort powernap innan det betäms några planer för kvällen. Kanske skippar utgång ändå, men det vet man aldrig.

Dagen har iallafall vart sjukt bra, åkte ju till Malibu till en jätte mysigt strand som vi låg på i några timmar! Huur skönt som helst, dock iskallt i vattnet så ingen av oss badkrukor badade.. Vi tog en sväng till Santa Monica också, käkade lite o så. En jätte mysig dag helt enkelt.. Men känns som att vi åkt bil mesta dels, haha.

Nu ska jag som sagt ta en powernap innan kvällen börjar.. Bilder kommer att dyka upp någon annan dag :)


Malibu

Kan säga att de var guldvärt att då sova ut imorse :) Gårkvällen spenderades ju med Pilly, vi var ute och käkade restaurang (italientskt) jätte gott :) kl 10pm gick i på bio, och såg remember me. Vilken underbar film, dock ett hemskt slut! Men om ni känner för att gråta av er, gå och se den då!

Nu väntar jag på att Pilly & Silvia ska komma och hämta upp mig så ska vi köra en hel dag i Malibu, solen skiner, så den är på vår sida nu.. imorse var det lite molnigt. Ikväll blir det.. partaj? Försöka iallfall :) haha, kul att man är underårig här liksom. NOT.

Nej nu ska jag fixa de sista innan pärlorna kommer :)


puss till mina gulliga läsare.

Se U Cutie

Precit ätit fläskfile', potatis i ugnen och sås :) smaskens. Nu är jag redo för en kväll med Pernilla, hon ska hämta upp mig om vilken sekund som helt så lika bra att jag springer ut nu!

Bye






menchies

Idag är en bra dag :) solen skiner, det blir bara varmare o varmare för varje dag som går, i helgen ska det tillochmed bli beach väder, o nästa vecka ska det bli ännu varmare, tjuhu! Jag har iaf åstadkommit någonting bra idag, jag har fått mitt lilla elände som jag ställde till med till rätta :) haha. 72dollar fattaigare.. men vad gör det när lönen kommer idag? Unnade mig att åka till menchies efter för mina sista pengar :) världens godaste yohurtglass, tänk att den slår både halvars, smultronstället.. you name it!

Suttit ute på min lilla tomt/altan/innegård, kalla det vad ni vill! Väntar på att dagen ska dra sig till kväll så jag kan sluta min arbetsdag och kunna skrika ut HELG! :) ska träffa Pernilla ikväll, vad vi ska hitta på för roligt har jag ingen aningom än, men något roligt blir det alltid.

Nu kallar duschen, sen hämta ungarna från skolan.


här har ni den omtalade glassen, fast ni inte ens ser nån glass, haha. Och alla färskabär gömmer sig under ;)

Jack ville smaka, naw



och här skiner solen rakt in i mitt ansikte :) bye

herregud

Skulle jobba kväll, Shelby är över hos en vän och Ryan är på fotbollsträning till 8pm, ska bara hämta han :) var visst inte så jobbigt, familjen köpte pizza med, så nu unnar jag mig det :) MEN saknar dock sveriges pizzor, dom här är sjukt tjocka! sjuuukt..

Åkte lite fel förut med, så nu har jag kört i cirka 5 minuter på freewayen! det var hemskt, jag höll på att börja stor tjuta, trodde jag var på väg till San Fransico eller något.. haha men efter cirka en halvtimma hittade jag tillbaka hem. Tur de! :) ska inte ge mig ut där nån gång mer utan en partner bredvid! så sant som det är sagt. haha


fattar ni hur rädd jag var när jag råkade komma ut här? I mörkret, helt själv.. AHH skakar fortfarande, men nu är jag hemma! Och Silvia & Pernilla som säger att det är så sjukt kul o köra där :D inte oförberedd kanske, haha

I'm in LA bitch

Inte bloggats eller tagits mycket bilder alls den här veckan.. why? Jo för jag har inte gjort något intressant, mest bara jobbat och absolut inte kunnat shoppa nått eftersom att jag fick en räkning på 72dollar :) (det var vad det kostade familjen) haha. Ni förstår nog vad jag menar! Ni andra som inte förstår, ni behöver inte förstå heller.

Längtar iallafall till helgen, är ledig och det är Pernilla också så vi ska nog försöka hitta på något dunder kul. Imorgon blir det nog lungt på kvällen, en bio eller något bara.. På lördag är det som sagt St Patricksday så då ska vi klura ut nått kul (det kommer att innehålla fest iaf) :D Och på söndag ska det bli super fint väder, då ska vi nog försöka lägga oss vid stranden o steka :) låter inte det som en bra helg?

Idag ska jag jobba hela eftermiddagen och kvällen., mina värdföräldrar skulle ut på middag med deras chefer, men det är lungt för mig, bara barnen är lika snälla idag igen, för igår var dom super gulliga :) ska försöka hinna måla naglarna nu innan jag ska hämta Shelb o skjutsa henne till dansen.

Hoppas allt är bra där hemma, saknar alla!  Min familj, mina vänner, min släkt, JA ALLA! :)


Mind your own business

"mind your own business" tror det är det enda Shelby skriker till Ryan hela dagarna, haha.  Idag har hon cart så gullig tjejen, inget krångel med läxorna överhuvudtaget, och det känns great! Gick fort o smidigt o göra dom, sen delade vi på en pizza hon & jag :) Vi har även spelar Super mario Wii, vilket hon är beroende av, & nu börjar jag med bli det, haha

Nu ligger vi iaf här i min säng båda två med en varsin dator, jag chekar fejjan & hon spelar så klart Farmville :) hon har fixat en till mig med, men jag fattar ändå ingenting.. NU ska vi kolla vidare :)

Bjuder på en bild på tösen, endast för att hon vart så Go´ hela dagen.


Here you have my cutie, Shelb :)


IN MY HEAD, I SEE YOU'RE ALL OVER ME

Hej kära läsare! Nytt rekord har ni slagit idag.. fattar inte vart ni alla kommer ifrån? Men det är kul :) Händer visserligen inte så mycket intressant just nu. Ingen shopping (?) what. Nej ingen shopping.. Har lite andra utgifter just nu, dock jävligt onödiga sådana! men får skylle mig själv när jag är ett klantarlse, får ändå lön om 2 dagar :)

Har suttit inne typ hela förmiddagen och bara tvättat :) Jag börjar bli riktigt haj på det nu! Väntar på att barnen ska komma hem snart så ska vi göra lite läxor :) ikväll så jag bara mysa, köpa något gott o titta på alla andra avenyn avsnitt jag missat.

Oj, nu kom då :D då ska det börjas plugga nu, på en gång.


det finns ingen bättre människa än min Mamma.
Tack för att du alltid finns där för mig när jag behöver det.
Är så glad att du snart kommer hit :) ÄLSKAR DIG!

:')

Nu har jag precis ätit middag :) super gott, känner dock att det är sovtime nu!
Satt och pratade med familjen i över en timma om allt och hur jag känner o så, så nu känns det genast lite bättre.. Berättade att jag hade lite hemlängtan, men efter att dom uppmuntrat mig om
att min egen familj faktiskt snart är här och att vi ska åka till disneyworld med dom
(haha okej det visste inte ens min egen familj om, men mamma om ni vill det så gör vi det :D) 
så känns det iaf bättre. Är nog jag som måste våga öppna käften lite mer o faktiskt prata..
Men fan vad svårt det är att förklara sig på engelska alltså.

Vilket som, sovdags nu! Godnatt :)


Ryan, Rolf and Shelby, old picture then :)

Anonym idiot

Postat av:

fattar inte ens vad du gör där, du verkar ju aldrig ta hand om ungarna ändå. det är ingen shoppingresa du är på...


Den idioten som skrev den kommentaren vet inte mycket.
Kanske inte skriver om varje gång jag tar hand om ungarna?
Kanske delar med mig mer av den roliga delen, jävla äggskalle!

what can I do

Okej, vet inte om det är hemlängtan eller ej.. men nånting känns inte rätt.
Dagen har bestått av att skjutsa ungarna till skolan imorse (fick reda på det 5 min innan.. mamman skulle kört dom egentligen) Sen var jag på gymmet med Silvia, tacka gud för att det finns människor som henne! Sen har jag.. hmm försökt göra läxor idag igen med trotsiga ungar, men så fort föräldrarna är i närheten ska dom vara skitduktiga, så fort dom vänder ryggen åt blir jag behandlad lite som en idiot :) härligt!

Vet inte om det är en fas.. om det bara är i början liksom och att det sen ändras kanske? men just nu vill jag bara hem. Dock kommer mamma, lillebror & magnus hit 9 April om exakt en månad! det längtar jag något så förgäves till, träffa min älskade familj som är så sjukt saknad. usch..

nu ska jag ta mitt jordgubbspaket o sitta här o deppa lite till.



världens jävla halsbränna har jag också, såklart.

I'm doing great

Bara för att uppdatera er lite fort innan läggdags klockan är 11pm här! SENT för mig som ska upp kl 6am imorgon med andra ord.. Har precist kommit hem från gymmet :) aa rätt sent. Men var en stund hos Silvia innan, var faktiskt skit kul på gymmet, och det var grymt stort.. vi har inte något sånt stort gym i lilla Norrpan inte. Men Silvia fick sig nog ett riktigt gott skratt där inne, jag kunde inga maskiner.. och konditionen låg under marken.. haha. Men vi bubblade lite jacuzzi och satt i ångbastun i högst 2 min, haha. men vi hade det skit kul :D Hände en liten olycka när vi skulle bege oss hemmåt bara, men den ska vi ine nämna här, eller någonsin!

Nu är det läggdags, äntligen kan jag underhålla mig med o gå till gymmet istället för o shoppa! det är ju great ju, ELLER HUR MAMMA? :) nu bör hon vara stolt där hemma..


jag går nog visserligen mest dit bara för o spana killar :) för killar.. aa det finns det i mängder av där, snygga också!

damn it

2day is not the greatest day in LA..

Åh, vilken skitdag! Nu antar jag att det kommer att komma sånna också.. Då ung****** inte lyssnar ett skit på vad man säger! Först är dom hungriga, då ska dom ha ostmakaroner, när jag gjort det är det inte gott så då ska allt slängas.. Sen ska vi göra läxor (men det vill dom såklart inte) då ska man tjura och vara envis i timmar.. jag ger upp! Nu får någon annan ta över.

Väntar på att Silvia ska ringa och göra mig lite gladare, vi ska bege oss till gymmet sen :) Skönt o komma bort ett tag (faktiskt..) Imorgon väntar en bättre dag.



saknar er där hemma. :(

Good night

Nu är min tvätt klar, äntligen är alla mina kläder nu samlade i garderoben och inte i tvättkorgen. jag är nöjd.

Snodde några av Pernillas bilder från FB precis, så ni får se några fler :)







I'm in love in this town

Okej.. som sagt första gången i mitt 20 åriga liv som jag tvättar, och jag tror inte att det går något vidare. Har väntat på tvätten i cirka 4 timmar nu.. vad händer? Och när jag dessutom väntat på en tvätt i två timmar så är kläderna inte ens torra när jag tar ut dom från torktumlaren, whaat. kill me.. orkar inte sitta uppe hela natten för o tvätta, ska ju faktiskt upp kl 6 imorgon & jobba! come on.

Okej jag är trött och irriterad. det går inte som jag vill idag! Varför kan jag inte bara vara medfödd med att städa, tvätt och hålla rent omkring mig.. Men ändå, tack mamma för att jag fick vänta så länge med allt.. Hade gärna sluppit det här resten av livet ut. Städerska är prio ett när jag flyttar hemifrån! :)


Sova sova sova sova sova.. det är det enda som går runt i mitt huvud nu och NY :) ska försöka åka till Johanna den 5:e maj.. min födelsedag och fira den där, hon fyller år den 6:e maj så det passar ju perfekt! En vecka i NY och vi kommer ha så sjukt kul, party in the USA :) +shopping såklart.. älskar NY och det gör Johanna med, lyllosen bor ju där!! så ska prata med familjen i veckan, hoppas det går. Redan hittat flygbiljetter :D


Den här tjejen är det bästa jag vet.. Hon bloggar varje dag för att göra mig tillfredställd, hon nämner mig dessutom nästan i varje inlägg, hon skriver väldigt ofta hur mycket hon saknar mig, hon är helt fantastiskt ödmjuk och trevlig. Jag älskar henne och hon är det bästa som finns.. en riktig vän.

Palos Verdes

Gud vilken mysig dag det blev, Palos Verdes var jätte vackert, såg nästan ut som Hawaii :)
grymt. Höll mig mest till Pernilla, hon är urgullig så henne kommer ni också få se mer av härframöver! :)
Dock dog mitt batteri på kameran så fick inte alls många bilder knäppta, "Palm-Pilly" (hon älskar palmer) får skicka lite till mig ikväll!

Men några kan jag bjuda på :) nu är jag hunrig, så måste nog åka iväg nånstans att äta.. för antar att jag är ledig (?) haha.







Det var för länge sen för att ens komma i håg.

Idag skiner solen igen iaf, det är jag glad över :) idag ska jag+ alla andra au-pairer i mitt område på hiking i Palos Verdes. Kan nog bli trevligt, Pernilla kommer snart o hämtar upp mig så åker vi tillsammans dit.. Ska bara slänga i mig lite frukost först, får nog bli en bagel idag, dom är så sjukt goda!

Tar med mig kameran så får se om det knäpps några kort idag! :)


Palos Verdes.

För jag är lyyyycklig, för jag är lycklig

Vilken dag.. att hitta till Target tog mig huuur lång tid som helst, fast att Pernilla var världens bästa gps genom telefonen haha. Men nu hittar jag ytterligare lite till här i LA.. blev dock lite mer shopping, förlåt mamma! men  nu ska jag börja spara pengarna på riktigt.. bara köpa ett gymkort i veckan så kan jag underhålla mig med o gå dit i stället för o shoppa!

Just ja Mamma har fått lära mig hur tvättmaskinen funkar nu.. så ska ägna hela söndagskvällen åt att tvätta! min tvätkorg är överfull.,., får se hur det kommer gå ändå, är första gången i hela mitt 20 åriga liv som jag ska tvätta :) gud.
Just ja, ska ju på au-pair möte imogon o träffa alla andra au-pairer i mitt område, Pernilla ska hämta upp mig, kan nooog bli intressant :D








(just ja magnus, dom var skit glada över att du skulle komma hit :D) jag med för den delen.. för er som vill veta, världens bästa magnus kommer hit och hälsar på mig om en månad, det känns så jäääääävla bra!!


...

Det är lördag förmiddag och jag har inte planerat denna dag, ingen hemma i huset dock.. undra vart alla är? Gårdagens kväll spenderas med Pernilla, vi var och såg Dear John på bio, sjukt bra film! Innan det var vi och fikade och träffade på en svensk kille som heter Tobias från Göteborg, han fick också hänga med påbio! skön snubbe :)

Idag är det molningt och regningt ute, vilket kanske innebär en mysdag? eller åkaiväg och.. *bampa* shoppa (?) nej.. ska faktiskt inte göra de mer, hålla lite i pengarna :) BTW mamma kan du fråga pappa vad jag fick på min senaste lönespec? ingen aning om hur mycket pengar jag har på kontot..

Nu ska jag dricka upp min diet-coke (som jag förövrigt blivit beroende av) sen ska jag nog börja fixa mig, för här kan jag ju inte sitta hela dagen..

Just ja, tack underbara Sofia aka Soffe för uppdateringen, det uppskattades..:) saknar dig som fan min älskade vän!!


santa monica

såg att det blev något fel på blogginlägget nedan! haha skumt.. Har iallfall precis kommit hem från 'Santa Monica med Silivia, vi tog en shoppingsväng tillsammans hon snackade lite skit, hur söt och gullig tjej som helst :) henne kommer ni nog få se mycket av här! :) ska hämta ungarna från skolan nu, sen ska vi iväg på playdate med Silivia och hennes barn! :) ikväll ska jag träffa Pernilla, får se vad vi ska göra.. Kanske bio eller om hon visar mig runt lite :D







Blev lite småplock idag med.. men mest nödvändiga grejer som shampo, balsam, smink och sånt där smått som jag bara inte orkar foto.. (Sofia aka Soffe, du skulle döö om du såg ringarna här, DÖ! :)

If you call my name I will be right there

Uppe med tuppen, är inte van vid att gå upp 6am varje morgon, men det är väl bara att vänja sig, skönt med helg nu iaf så jag kan sova ut lite imorgon :) Precis ätit frukost, ska straxt börja fixa mig för Siliva kommer snart och hämtar upp mig så ska vi åka till Santa Monica o shoppa :) (förlåt mamma, vet att du sade stopp igår när vi skypade, men det är bar idag) får lägga undan lite pengar av lönen sen, höhö.


Och som vanligt skiner solen (tröttsam mening va?) men tänker att det kan va skönt för er där hemma, hört att det fortfarane är kallt (?) och att solen inte tittar fram allt för ofta ;)



Shopping-time

Hemma från shoppingrundan, :) känns som att jag borde ha någon som säger stopp till mig nu, men det finns ju ingen som gör det, så det är bara o shoppa på! Julie är lika shopping-galen som mig, så det är ju bra, vill inte ens veta hur mycket vi kommer handla den dagen vi ska iväg o shoppa tillsammans (vilket hon har lovat mig ska bli snart) Köpte lite små saker idag, allt från forever21, dock glömde kassörskan o lägga i mina snygga brillor jag köpte i påsen :O ska åka dit imorgon igen o säga till om det..

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. orkar inte åka mer bil idag, haha. Sitter på rum o håller mig instängd tills städerskan åkt, hon är ju överallt, haha.







Har hittat 10000 söta klänningar jag vill köpa, skit billiga! men väntar lite med dom tills den riktiga värmen kommer.. :) åhh längtar tills dess, då man kan bada i havet varje dag!

Redondobeach

Sådär ja, nu har jag suttit nere vid stranden i en timma med en smothie i handen :) det är sjukt bra väder ute idag, inte alls lika blåsigt som vanligt! Kom precis hem, och Julie sade att hon skulle hämta barnen från skolan idag så jag ska nog bege mig till South Bay för o kolla in shoppingen lite, imorgon kommer ju min första lön med, så det bli nice o se hur länge jag håller i den! :) haha. hoppas ni har det bra där hemma? här rullar allt på iallfall.. trivs mer och mer för varje dag som går. Och lokalsinnet börjar bli bättre så jag hittar nästan överallt nu! okej.. det är inte ens nära nästan men iaf! nu måste jag dra mig! ;)










this is my own car :)

LOS ANGELES

Sådär ja, samma rutin som vanligt.. skjutsa barnen till skolan, walk the dogs, äta frukost, duscha.. Städerskan är här och tar hand om hela huset (samt tvätt) så jag är fri som en fågel i några timmar nu.. Och japp solen skiner idag, så jag ska ta bilen ner till stranden och glassa lite (om jag hittar dit vill säga) haha.

ikväll är det mycket på gång, ungrna har 2 träningar var, baseball, soccer, jazz, and ballet :) men ska försöka träffa Siliva en sväng ikväll iaf, :) imorgon ska jag nog försöka träffa Pernilla också! så det blir great.


jäkla tjat om sol va? men den är alltid här när jag vaknar och gör mig glad :)

:D

Jävlarn's  vad jag är trött.. Dags o sova snart, blev en sen middag med revbenspjäll. Klingade fint i kistan :) Tracy min LCC var har i 1 och en halv timma förut, och nu känns allt såå mycket bättre, tror inte jag kunde hamnat med en bättre familj faktiskt!

Vi var ocksp ner till stranden idag på dan, och HERREGUD säger jag bara, så sjukt jävla häftigt o vacker (ni oc nördrar, det ser precis ut som där) HELT SJUK! hade dock inte med mig kameran.. men ska ta massa bilder nästa gång jag åker dit, började dock regna nyss, men om det inte håller i sig tills imorgon ska jag åka dit redan då!

LA är grymt alltså, inte riktigt fattat att jag faktiskt bor här än, utan känns fortfarande mer som "semester" och att jag är en riktig turist, haha. men det ändras nog snart hoppas jag!

Nu ska jag sova iallfall, godnatt alla! (och godmorgon bli det för er) önskar alla en toppen dag!


några av de härligaste tjejerna i världen! just so you know :)

:)

Det är alltid lika härligt att gå utanför dörr'n och se solen skina :) Tog en liten färd med bilen, men hittar verkligen ingenstans, eller okej.. lite börjar jag hitta! men hittar inte alls dit jag vill, haha.. men det kommer väl!

Skulle precis ta lite bilder på huset och inne i det, men Julie sitter och jobbr på nederväningen så kunde inte ta några bilder där, knäppte några som jag kan bjuda på, kommer fler någon annan dag :) då jag är själv hemma, haha.

  • Just ja tänkte jämföra USA VS SVERIGE LITE :)

- I USA kör man till sträckor man vanligtvis gått eller cyklat till i Sverige, oavsett väder..

- Alltid när du svänger höger får du köra mot rött

- När man lämnar/hämtar barnen på skolan så står man i en
bilkö och personalen hämtar ut barnet/lämnar barnet till en.

- Det är okej att vara försenad till skolan när det regnar.
(Dåligt väder.) Tänk om de skulle varit så i Sverige..
Då hade barn varit försenade OFTA pågrund av regn.

- Folk är trevligare och mer öppna här än i Sverige, defenitivt..

- Vi är 100000 miljoner gånger mer miljövänliga och nyttiga i sverige

- USA har en radiokanal som heter KISSfm, den är grymt.. och då menar jag grymmare än eastfm, haha

- Shoppingen i USA är 1000 ggr bättre än i Sverige.


okej.. bara det här har jag upplevt under 6 dagar som jag nu bott här :)
det kommer nog upp mer gott folk.. det kan jag lova!


älskar solsken!..


Såhär ser jag oftast ut när jag jobbar..


Badrummet :)


:) samma badrum..


Trappan ner till nedervåningen, (ni får se bilder på den någon annan dag)


Och har ni mig i mitt badrum igen :) tog ingen bild på mitt rum, för det ser ut som ett bombnedslag.. Allt annat i huset får ni se en annan dag. Nu ska vi åka och cheka in beachen! För barnen slutar skolan om en halvtimma..

Fireflies

http://www.youtube.com/watch?v=psuRGfAaju4
min nya favoritlåt, Shelbys också för den delen :)

Har nyligen skjutsat ungarna till skolan, tog en lite längre promenad med hundarna imorse, då upptäckte jag även skillnaden på svenskar och amerikaner.. Alla människor jag mötte på min promenad hälsade glatt, eller stannade och pratade, önskade mig en trevlig dag, osv.. (amerikaner är sjukt trevliga och sociala) det finns ju inte ens i sverige! haha.

Har precis ätit en fruktsallad till breakfast.. det var de nyttigaste jag kunde komma! haha. ni vill inte ens se hur mycket kakor, osv våra skåp i köket innehåller.

Får se vad som händer idag :) min LCC kommer hit ikväll så¨ska vi ha möte iaf.. Imorgon ska jag träffa Silvia :) Helgen är ej planerad. Men någonting kul ska nog ske!


det här är South Bay, vart jag åker princip varje dag.. haha

Your so beautiful, so damn beautiful

nu börjar dagen bege sig mot sitt slut, i have freetime! great.. Klockan är juförsig 3 på natten hos er nu och hos mig har min kväll precis startat :) ska ta bilen iväg till amc nu o få mig lite mat tror jag, sen ska Silvia ringa så ska vi ses ikväll :) så det blir nog roligt.

Hmm, har jag något mer att berätta? nja inte för tillfället, dyker säkert upp något snart. Men nu ska jag bege mig ut på äventyr med min lilla bil, haha jo JUST ja, här är det STOPP-SKYLTAR var 50:e meter, rätt irriterande.. när jag kommer hem till sverige kommer jag nog fråga vart alla stoppskyltar är, haha. PLUS att du får köra åt höger fast det är rött.. skumt! är nog därför alla bilar tutar på mig jämt, haha.

Men HEJDÅ :)


Just ja.. finns en fil på motovägen där det står "only pool car" vad betyder det någon? :)

hejbaberiba!

Min första typ riktiga arbetsdag, fick styra med allt själv i morse när ingen var hemma :) skjutsade barnen till skolan sen åkte jag direkt till Shoppingcentret och shoppade lite, (okej shopaholic varning) men det var det sista.. nu måste jag börja spara mina pengar! Vet inte vad jag annars ska underhålla mig med under dagarna.. MEN jag kommer nog på något, lite mer värme bara så ska jag sola hela dagarna istället :)

Nu väntar jag bara på att dagen ska gå, får se om det blir jag eller Julie som hämtar ungarna från skolan (vore faktiskt lite skönt o slippa) hehe :) Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer.. hejdå





If you wanna take a ride all by yourself - I'll be waiting for you

Okej, känner att allt flyter på för bra, så snart kommer väl en motgång.. but that just the way it goes!
Ungarna är hur söta som helst, satt och spelade supermario med dom förut idag (vilket förörigt är ett beroendeframkallande spel, och dom spelar det 24/7) men iallfall, så säger Shelby: Ryan, who do you think is the best au-pair we ever had? Cause i really think it's Nathalie. Och Ryan svara: Yeah, me to! :') då blev jag såå glad. hur gulligt är inte det?

Imorgon är min riktiga första arbetsdag, då jag ska lyckas få upp dom ur sängen helt själv och göra lunchlåda åt dom :) men det ska nog funka! tror att efter någon veckan eller två kommer man lite lättare in i sina rutiner..


jag älskar att vakna upp till sol :)



























förutom att allt verkar som frid och fröjd här, så saknar jag min familj och mina vänner något så grymt! Om ni alla skulle vara samlade här på samma ställe, skulle det kännas mycket bättre. Jag älskar er alla, och tänker på er hela tiden. <3


I'm so lucky, lucky..

Sådär ja, då har jag fått lära mig lite hur rutinerna fungerar på mornarna :) skjutsa barnen till skolan borde inte vara några problem (hej dåligt lokalsinne juförsig) men det ska nog lösas :) har vart ledig nu på dan, så tog en tripp till AMC, ett jätte stort shoppingcenter, med forever21, victoria secet, 1000 olika butiker helt enkelt! SHIT, för er shoppingsfreak kan jag lova att ni missar något, här finns allt! och till riktigt billiga priser! Jag trivs som fisken i vattnet.

Vart ute med hundarna på morgonen med, dom är världens sötaste, och så älskar dom mig :) hihi, nu ska jag om cirkus 2 timmar hämta barnen från skolan igen, göra lite läxor sen skjutsa Ryan till sin baseball.. Hoppas ni har det bra där hemma, saknar er som tusan ska ni veta! KOM O JOINA MIG HÄR ALLA SOM VILL :)


mina små hundar :)
















sunday night

Oh vilken dag, åkte till Julies släktingar vid 3 tiden och var där till 9 på kvällen :) var hur trevligt som helst.. och jag har aldrig i hela mitt liv sett en sån vacker lägenhet, verkligen ALDRIG! den var verkligen to die for! och släkten var den roligaste släkt jag någonsin mött, var en av hennes kusiner som var komiker och det märktes! skrattade princip i 6h i sträck, haha.

Vilket fall, imorgon börjar första arbetsveckan på riktigt, ska upp 6am för att sen väcka barnen och köra dom till skolan (gud gör så jag inte kör fel imorgon).. sen är det arbete hela dan fram till kl 6pm då är jag ledig :)

JUST JA, fått reda på att jag får lägga ut bilder på huset och barnen, så det kanske dyker upp snart :)


en liten smygtitt på huset, bilden tog jag idag :)

RSS 2.0